ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE, REKA 2014

Tako. Zimskih olimpijskih iger je konec in da ne bo šlo v pozabo, kako so naši športniki uživali, je pred vami reportaža celotnega dogajanja. Kot verjetno že veste, so bile letošnje zimske olimpijske igre posebne, saj so se hkrati in na istem mestu odvijale tako za mladinsko, kot za člansko reprezentanco (beri: za četo in klan). Vsi nadobudni športniki so se na vlak za Reko vkrcali v petek, 21. 2. 2014, popoldne. Po izkrcanju v Laškem je sledil pozdravni nagovor voditeljev odprave in nato prvi trening - peš iz Laškega do Reke. Trening je že vseboval prvo posebno nalogo za naše športnike. Do Reke so morali prinesti vsak svoje srečno jajce, v nepoškodovani obliki. Poleg tega so bili celo tako hrabri, da so celoten trening nosili s seboj še svojo prtljago. Neverjetno! ;-)
Po uspešno opravljenem prvem treningu, je sledila otvoritvena slovesnost s prižigom olimpijske bakle in nastanitev v kočicah ter večerja. Športnikom je bil zvečer obljubljen film o prejšnjih zimskih olimpijskih igrah, vendar je tehnika zatajila in so se zato zadovoljili z različnimi aktivnostmi, ki so bile pripravljene posebej za njih. Predvsem mlajši športniki so se izkazali za zelo ambiciozne. Lara se je udeležila letalskih vaj, Marjetka je tam celo opravila vozniški izpit, Miha pa se je odločil, da se mora po dolgem času spovedati. Drugi so se poslužili tudi bolj alternativnih oblik zabavanja, kot je vedeževanje in preobrazba v kravjo čredo s kravo vodnico na čelu. S temi aktivnostmi se je zaključil prvi olimpijski dan.
V soboto vreme olimpijskim igram ni bilo najbolj naklonjeno. Po obilnem zajtrku so se mlajši športniki lotili novega treninga - priprave pic, starejši pa so šli trenirat svoje možgančke in so razmišljali o skavtski obljubi, Bi-Piju in prvi pomoči. Seveda se je po napornem treningu potrebno okrepčati, zato so vsi skupaj pomalicali super pice. Del ekipe se je po kosilu odpravil na pogreb dedka treh naših skavtov, preostali del udeležencev pa se je odpravil na tretji trening. Mladinci so trenirali znanje potnih znamenj, člani pa so se učili metanja frisbi-boomeranga, malo orientacije in klepetanja. :-) Zvečer nas je v naše olimpijsko mesto prišel obiskat laški župnik in skupaj so imeli sveto mašo. Za zaključek drugega olimpijskega dne pa so si ogledali obljubljeni film Ledene steze, med filmom pa so bili športnikom postregli zelooo okusno večerjo.
Kot se spodobi za olimpijske igre, bi morali imeti tretji dan, po obilici treningov in popolni adaptiranosti na okolje - predvsem na redkejši zrak na takšni višini, težko pričakovano tekmovanje, vendar je deževno vreme vse pokvarilo. Ne glede na vse, so športniki z nasmehom na obrazu svečano prenesli olimpijski ogenj do odra podelitve, kjer so še bolj svečano vsem podelili medalje in skupaj najbolj svečano ugasnili olimpijsko baklo. ;-) Po zadnjem poljubu srečnega jajca, so se odpravili na zadnji trening – pohod v dolino. Tudi ta trening je čudovito uspel in po dolgih urah čakanja in vožnje z vlakom, ki so si jih krajšali s smešnimi plesi - bansi, so na Lazah vsi srečni stekli v objem mamicam in očkom. :-D

Razigrana medvedka

Galerija slik