Naš steg v letu 2013/2014

Kar lepo smo že zakorakali v novo skavtsko leto in prav lepo je videti kako se naš steg Dol-Dolsko 1 razvija in krepi. Seveda so za to v največji meri ″krivi″ naši mladi voditelji in voditeljice, ki se iz leta v leto pridno izobražujejo in prevzemajo odgovornosti vodenja posameznih vej.

Ko sem sešteval vse skavte in voditelje, ki se letošnje leto srečujejo na srečanjih in drugih aktivnostih, sem presenečen pristal pri številki 50. V najmlajši veji volčičev in volkuljic( 8 – 10 let ), ki se igrajo in učijo prvih skavtskih spretnosti, se v krdelu srečuje 8 skavtov, v četi ( 11 – 16 let ) osvaja skavtske veščine 23 izvidnikov in vodnic, v klanu ( 17 – 21 let) pa se srečuje 11 popotnikov in popotnic. Da bi srečanja res potekala v pravem skavtskem duhu, skrbi 8 voditeljev in voditeljic, ki imajo ob sebi pridne pomočnike iz klana.

V letošnjem letu imamo pri skavtih dve novosti: ponovno smo uvedli vejo VV ( volčiči in volkuljice ), s srečanji pa smo začeli tudi odrasli skavti. Trenutno se nas enkrat mesečno druži 18. Seveda vabimo medse tudi še vse tiste, ki bi si želeli kot odrasli doživeti malo skavtskega življenja.

Fotoutrinek je iz našega prvega skupnega srečanja, ko nas je v gasilskem domu v Lazah, obiskal Miklavž.

Za konec pa še skavtski pozdrav: Bi-Pi ( bodi pripravljen ).

 

Sandi Cukor

 

Avtor fotografije: Tomaž Jurca

Objavljeno v SKVO, krdelo, četa, klan

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.